IV Międzyszkolny Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Higienie Pracy dla szkół ponadpodstawowych branży spożywczej i gastronomicznej z województwa łódzkiego
W dniu 9 grudnia 2021 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi odbył się, w ramach programu edukacyjnego KULTURA BEZPIECZEŃSTWA, IV Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o Bezpieczeństwie i Higienie Pracy dla szkół ponadpodstawowych branży spożywczej i gastronomicznej z województwa łódzkiego.
Celem konkursu było rozpowszechnianie wśród młodzieży idei kultury bezpieczeństwa oraz popularyzowanie znajomości zagrożeń w środowisku pracy. W konkursie wzięło udział 13 uczniów z 4 szkół ponadpodstawowych.
Konkurs polegał na rozwiązaniu testu zawierającego 30 pytań z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy z elementami zagrożeń, które mogą wystąpić w branży spożywczej i gastronomicznej.
Zwycięzcami konkursu zostali:
I miejsce: Michał Miłosz z Zespołu Szkół Nr 1 w Zgierz
II miejsce: Patrycja Dańczak z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych Nr 2 w Łowiczu
III miejsce: Oliwia Myszkowska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3
w Łowiczu
Uroczystego wręczenia nagród, ufundowanych przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Łodzi, dokonał Specjalista w Sekcji Prewencji i Promocji OIP w Łodzi Krzysztof Barański.
Gratulujemy laureatom oraz dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu.